Banner mobiliteitsevenement met logo's

Mobiliteit: nu en in de toekomst

Op donderdag 16 mei organiseren wij in samenwerking met AA Lease, de Dordrechtse Ondernemers Vereniging en stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, het mobiliteitsevenement 'Mobiliteit: nu en in de toekomst'. Tijdens dit evenement wordt u door een aantal experts bijgepraat over alle ontwikkelingen rondom dit thema. Aansluitend een buffet en ruimte om gezellig met elkaar na te praten. Bent u erbij? Meld u dan aan via onderstaand formulier.

Locatie

Het evenement zal plaatsvinden op 16 mei 2024 van 16:30 uur tot 21:00 uur.

LocatieAmes Dordrecht 

Laan der Verenigde Naties 75, Dordrecht

Dagvoorzitter: Allard Kalff (Commentator F1 Viaplay en voormalig autocoureur)

Programma

16:30 uur - Inloop

17:00 uur - Welkom en sprekers o.a.:

  • Reinier de Koning (Amega Groep)
  • Marijn Bakker (AA Lease)
  • Rik van der Linden (Wethouder Mobiliteit & Infrastructuur, Gezondheid & Jeugd)
  • Lisette de Lijster - de Raadt (Stroomlijn) en Anna Schouten (Zuid-Holland bereikbaar)

Aansluitend buffet

21:00 uur - Einde programma

Aanmelden evenement

Via onderstaand formulier meld u zich aan voor het evenement op 16 mei 2024. Dit evenement is enkel voor genodigden, zodoende is een aanmelding voor dit evenement verplicht. Let op: Er zijn een beperkt aantal plekken. Wees er dus snel bij! Vol = vol. 

U ontvangt na aanmelding een automatische bevestiging per e-mail. 

Matthijs Verhiel: 'Ondernemende aanpak, duurzame impact'

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat uiterlijk in Europa in 2035 alle nieuwe personenauto’s zero-emissie zijn. Nederland wil deze ambitie al in 2030 behalen. Daarbij gaat het met name om batterij-elektrisch en waterstof elektrisch.

 

De ontwikkelingen gaan snel! Nederland telde in mei 2022 ongeveer 270.000 volledig elektrische personenauto’s en 22% van alle verkochte auto’s is al volledig elektrisch. Het aantal laadpunten (privé en publiek) voor personenauto’s bedraagt momenteel ruim 705.000. Dit aantal moet in 2030 stijgen naar 1,5 miljoen laadpunten.

 

Matthijs neemt ons 16 mei mee in de geschiedenis van elektrisch vervoer en waar het ons gaat brengen. Hij praat ons bij over de ontwikkelingen en vooruitzichten rondom het opladen; wat komt
er op ons af, hoe past dit in ons energiesysteem en hoe zit het met de batterijtechnologie?

 

Matthijs Verhiel is medeoprichter van Krachtwerk, een snel groeiend adviesbureau wat zich richt op de energie- en mobiliteitstransitie en alles wat te maken heeft met e-mobility.

Lees verder

Matthijs Verhiel