Exclusief interview met Nielson

Nielson: ''Mijn dromen zijn uitgekomen''

Net als Ames heeft Nielson dit jaar een bijzonder jubileum te vieren. In dit exclusieve interview praat Nielson ons bij over zijn plannen, spreken we met hem over zijn speciale band met de regio en met Volvo-dealer SvensCar én blikt hij terug op de afgelopen tien jaar als zanger. “Ik ben hartstikke trots op wat ik heb bereikt. Mijn dromen zijn uitgekomen en ik hoop nog zeker twintig jaar met dit werk door te mogen gaan.”

Na twee jaar waarin er door corona nauwelijks opgetreden kon worden en een aantal ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen is de sympathieke zanger weer terug als nooit tevoren. We vragen Nielson hoe hij het vindt om weer als vanouds op te kunnen treden.

“Het gaat goed met me en het is heel lekker om weer normaal op te kunnen treden. Ik krijg er energie van en heb het gevoel dat ik me weer nuttig kan maken. Ik ben overigens niet alleen blij voor mezelf maar vooral voor de geluidsmensen, podiumbouwers, muzikanten et cetera. Er zijn veel mensen werkzaam in de muziekindustrie die een lange tijd voor hun vak gestudeerd hebben, zij hebben twee jaar lang nauwelijks werk en dus inkomen gehad. Artiesten schrijven liedjes, komen op de radio en hebben dus ook nog andere inkomsten. Omdat de focus vooral op de artiesten gericht is worden die mensen jammer genoeg weleens vergeten, terwijl er zonder hen geen optredens zouden zijn.”

Het is alweer tien jaar geleden dat je aan het begin van je carrière stond door mee toe doen aan het televisieprogramma “De beste singer-songwriter van Nederland”. Hoe kijk je terug op de afgelopen tien jaar?

“Het is een mooie mijlpijl maar niet zo bijzonder als het 75-jarige jubileum dat jullie bij Ames vieren. Daar kan ik nog wat van leren, haha. Niet elke artiest mag het zolang uithouden, dus ik ben hartstikke trots op wat ik bereikt heb, mijn dromen zijn echt uitgekomen. maar het tofst vind ik dat ik na al die jaren nog steeds met hetzelfde team als tien jaar geleden werk. Er is een grote loyaliteit naar elkaar toe en direct na de lockdowns zijn we weer met veel enthousiasme met elkaar aan de slag gaan. Ik ben blij dat deze mensen nog steeds met mij werken. Dat geeft rust.

De reis die we samen hebben afgelegd is bijzonder. Er zijn al veel hoogtepunten geweest, denk aan mooie shows, bezoeken aan clubs en leuke festivals. En ik hoop dat we samen nog veel hoogtepunten mogen beleven.”

Je bent een geboren en getogen Dordtenaar. Wat is je binding met de regio en in het bijzonder met Dordrecht? En welke band heb je met SvensCar, de Dordtse Volvo-dealer van Amega?

“Naast dat Dordrecht een prachtige historische stad is, voel ik me thuis in de stad en de regio. De mensen zijn open en eerlijk en heerlijk nuchter. Je moet je echt bewijzen en dat houd je met beide benen op de grond. Ik ga graag met Dordtenaren om en doe graag zaken met de regionale bedrijven. Zo ben ik ook terecht gekomen bij SvensCar. Ik word hier altijd heel fijn geholpen en kan rekenen op een goede service.
Omdat ik geen autofreak ben, kies ik voor een auto die mij een veilig gevoel geeft. Ik ben natuurlijk veel onderweg naar optredens toe. Volvo heeft comfortabele auto’s die van alle gemakken voorzien zijn. Daarom ben ik fan van Volvo. Ik hoef niet in een patserbak te rijden die helemaal getuned is; ik wil gewoon een mooie, degelijke en vooral veilige auto. Dat heb ik gevonden in de Volvo XC60.”

Hoe vier je het tienjarig-jubileum, waar ben je nu mee bezig en wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Vanaf oktober staan we in de theaters met de voorstelling Vertrouwd & Nieuw, waarin we terugblikken op de afgelopen tien jaar. De aftrap vindt plaats in theater Kunstmin in Dordrecht. Het publiek krijgt onder andere hits en bekende liedjes in een nieuw jasje gestoken te horen. Het is daarnaast een kwetsbare show, waarin ik ook een andere kant van mijzelf laat zien. Ik heb een emotionele periode achter de rug en was toe aan een nieuwe stap, dit komt samen in de theatershow. Hierbij ben ik ondersteund door Claudia de Breij, waarmee ik weg ben geweest voor het televisieprogramma “Beste zangers”.

Verder zijn we druk geweest met het schrijven van liedjes voor het nieuwe album. Naast de single “Aan Zee” heb ik een liedje geschreven voor het KWF. De song heet “Stralen” en geeft weer hoe ik op dit moment in het leven sta. Ik vind dat je moet stralen, genieten en proberen om wat van het leven te maken. Daarom ben ik van plan om nog heel veel leuke dingen te doen en nog zeker twintig jaar als zanger door te gaan.”