SEAT maakt werk van duurzame brandstof

SEAT neemt deel aan een nieuwe Europees project om biomethaan uit afval te genereren. SEAT zal tot 2023 deelnemen aan het Life Landfill Biofuel-project, dat onlangs is goedgekeurd door de Europese Commissie, die tot doel heeft hernieuwbaar gas te verkrijgen van gemeentelijke stortplaatsen. Het doel is om een ​​efficiënter beheer te bereiken door biomethaan te verkrijgen uit een inheemse, overvloedige energiebron. Het project zal de komende vier jaar met andere partners worden ontwikkeld en heeft een totale begroting van 4,6 miljoen euro, waarvan de Europese Commissie 55% zal financieren.

SEAT Drive Green

Met het doel de circulaire economie, energie-efficiëntie en emissiereductie te stimuleren, werkt SEAT momenteel aan het Life Methamorphosis-project om biomethaan te verkrijgen uit eerder geselecteerd afval en dierlijke mest van een boerderij in Lleida. Het nieuwe Life Landfill Biofuel-project gaat nog een stap verder, omdat de grondstof rechtstreeks van de stortplaats afkomstig is, zonder voorafgaande scheiding. De Europese Unie gaat de hoeveelheid gemeentelijk afval dat in 2035 op stortplaatsen kan worden gestort tot 10% beperken. Om deze reden is het omzetten van afval in biobrandstof in voertuigen een oplossing voor deze milieu-uitdaging.Bovendien heeft SEAT ook een soortgelijk project met Aqualia ontwikkeld om afvalwater om te zetten in biobrandstof.

Een kans voor duurzame economische ontwikkeling

Er zijn bijna een half miljoen stortplaatsen in Europa, dus de ontwikkeling en het onderzoek naar de bedrijfsprocedures om biomethaan uit afval te halen, biedt een zakelijke mogelijkheid om afval om te zetten in een energiebron, die tegelijkertijd zou bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van het milieu. In die zin is er een groot potentieel bij het opstellen van certificaten van oorsprong voor de productie van biomethaan. Dit systeem zou de ontwikkeling van de industrie in Spanje vergemakkelijken, zoals in andere landen van de Europese Unie, en de mogelijkheid om deze certificaten tussen sectoren over te dragen zou verschillende kansen voor de transportsector bieden. 

Benchmark van gecomprimeerd aardgas (CNG)

SEAT is de Europese autofabrikant met het breedste assortiment voertuigen op aardgas (CNG), met vier modellen geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Martorell: de Leon, de Leon Sportourer, de Ibiza en de Arona, de enige CNG SUV in de wereld. In 2018 verdrievoudigde het bedrijf de verkoop van CNG-voertuigen en kondigde een investering van 6 miljoen euro aan om de capaciteit van de Martorell-fabriek uit te breiden, waardoor het dagelijkse productiecijfer van voertuigen op gas van 90 naar 250 werd verhoogd. Tot nu toe heeft het bedrijf verhoogde de verkoop van zijn CNG-voertuigen in Europa met 13% ten opzichte van het voorgaande jaar met 11.800 verkochte eenheden. Bovendien is SEAT het expertisecentrum van de Volkswagen-groep voor de technologische ontwikkeling van gecomprimeerd aardgas als alternatieve brandstof.