Kwart Nederlandse Golf-verkopen in 2018 elektrisch

Volkswagen verkocht in 2018 in Nederland zo’n 9.500 nieuwe Golfs. Maar liefst 23,5 procent van de verkopen kwam voor rekening van de volledige elektrische e-Golf.

De e-Golf

Aan de basis van het succes van de elektrische Golf staan niet alleen het hoogstaande comfort en de rijke uitrusting, maar ook de all-inclusive service waarmee Volkswagen elektrisch rijden makkelijker, CO2-neutraal en bereikbaarder maakt dan ooit. De e-Golf heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Op een volle accu heeft deze volledige elektrische Golf een actieradius tot 230 kilometer*. Met een 40 kW-snellader is hij in 45 minuten voor 80 procent op te laden.

4% bijtelling

De zeer rijk uitgeruste Volkswagen e-Golf is leverbaar vanaf € 39.250** (fiscale waarde). Leasen bij Volkswagen Financial Services is mogelijk vanaf € 579*** per maand. Zakelijke rijders profiteren ook dit jaar van slechts 4 procent bijtelling en kunnen de e-Golf al rijden vanaf € 50**** netto per maand.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** De vanafprijzen van de e-Golf zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

*** Genoemd tarief na MIA aftrek, exclusief BTW. Genoemde vanafprijs op basis van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar.**** Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van 39.250 euro en een inkomstenbelastingpercentage van 38,10%.