Amega neemt Kia-dealerschap over in Sliedrecht van Piet van der Linden

Dealerholding Amega Groep, 7e dealerholding van Nederland, heeft succesvolle autodealers in vele merken, maar nog niet in Kia. Vanaf maandag 1 april start Amega met het Kia-dealerschap in Sliedrecht. Piet van der Linden was 30 jaar een succesvol Kia-dealer in Sliedrecht. Vanaf 1 april 2024 draagt Piet van de Linden het officiële Kia-dealerschap over aan Amega Groep in Sliedrecht.

In 2022 was Kia het meest verkochte automerk in Nederland en vorig jaar behaalde het de tweede plek. Tegelijkertijd met het succes ontwikkelt de automarkt zich in het algemeen razendsnel. Door de marktwerking moeten de kleine(re) autodealers hoe dan ook in beweging komen om op de lange termijn te kunnen overleven. Feit is daarom, dat veel kleine(re) dealers de afgelopen jaren kozen voor uitbreiding van hun bedrijf óf werden overgenomen door grotere collega-dealers. Kia-dealer Piet van der Linden uit Sliedrecht koos voor het laatste en besloot een deal te sluiten met het snelgroeiende Amega.

Kleinschalige autodealer en hoge klanttevredenheid

In die deal doet Van der Linden per 1 april 2024 het volledige officiële Kia-dealerschap over aan Amega. Van der Linden blijft nog wel in gebruikte auto’s handelen en opent per dezelfde datum in het eigen pand in Sliedrecht een showroom met occasions van alle merken. Eigenaar Piet van der Linden stelt zijn klanten gerust: “Wat zeker niet verandert is onze service en onze sterke plek in de markt. We blijven een kleinschalige universele autodealer met een hoge klanttevredenheid. Precies zoals dat altijd is geweest.”

Alles draait om één ding: de klant

Op steenworp afstand van het pand van Van der Linden begint Amega op 1 april het Kia-dealerschap. Volgens de gezamenlijke afspraken gaat Amega met ‘de Waard’, zoals het nieuwe bedrijf heet, volop gebruikmaken van de uitgebreide Kia-kennis en -ervaring van Van der Linden. Een perfecte match, want de filosofieën van beide bedrijven zijn dezelfde: je doet je werk goed, wanneer je het beter doet dan een ander. En, alles draait maar om één ding: de klant.

Léan Verstoep, President & CEO van Kia Nederland: “Het aanhoudende succes van Kia is natuurlijk niet alleen te danken aan onze gewilde modellen en een breed aanbod van mobiliteitsgerelateerde diensten, maar zeer zeker ook aan de toegewijde dealers bij wie de klant altijd centraal staat. Piet van der Linden heeft met zijn dealerschap een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van ons merk in de regio en daar zijn we hem zeer dankbaar voor. We kijken tegelijkertijd uit naar de samenwerking met Amega, een veelbelovende nieuwe partner met wie we onze positie in Sliedrecht en omgeving verder gaan versterken.”

Bundelen van volume en kennis

Directeur Leen de Koning van Amega is verheugd over de het Kia-dealerschap en de samenwerking met Van der Linden: “De zakelijke markt voor autodealers groeide én groeit in rap tempo en dat stopt voorlopig niet. En een Kia-dealerschap hadden we nog niet. Vandaar deze stap. Vanaf 1 april gaan we elkaar op het podium zetten en elkaar versterken. Onder meer de omvang van Amega en de kennis van Van der Linden maken ons een uiterst sterk team.”

Vertrouwen in de toekomst

Zowel eigenaar Piet van der Linden als Leen de Koning van Amega zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en kijken uit naar hun samenwerking in Sliedrecht. Eindverantwoordelijk voor ‘de Waard’ en het nieuwe Kia-pand van Amega aan de Prisma 1 in Sliedrecht zal Rob de Groot zijn. Marcel Stortenbeker wordt verantwoordelijk voor de werkplaats. Piet van der Linden blijft als allround occasion-dealer, werkplaats, schadeherstelbedrijf en lease-aanbieder met zijn eigen vertrouwde team werken.